HRVATSKA

 
    PROGRAM SMOTRE I NATJECANJA HRVATSKIH GLOBE ŠKOLA - ČAKOVEC 11. do 13. svibnja 2011.  -  KONAČNA OBAVIJEST
 
 

KONAČNA OBAVIJEST


 

Dragi sudionici smotre i natjecanja hrvatskih GLOBE škola 2011!
Evo još nekih obavijesti prije nego krenete na put:
Dolazak u Sveti Martin na Muri!
Sve su škole uključene u organizirani autobusni prijevoz, a itinereri autobus nalaze se na hrvatskoj GLOBE web stranici.  Vođe puta su:
Za autobus koji kreće iz Osijeka: Marina Ništ, prof. viša savjetnica iz Agencije za odgoj i obrazovanje, Osijek
Za autobus koji kreće iz Slavonskog Broda: Kristina Krtalić, prof. iz OŠ Hugo Badalić, Slavonski Brod
Za autobus koji kreće iz Zagreba: Milena Prodanović, dipl. učiteljica iz OŠ Konjščina (koordinator za polazak iz Zagreba i za zagrebačke škole Marinela Labaš, prof. iz Škole za medicinske sestre Vrapče)
Za autobus koji kreće iz Splita: mr. sc. Marko Buljan iz HTUŠ, Zadar (koordinator za karlovačke škole je Snježana Marković – Zoraja iz OŠ Dubovac)
Za autobus koji kreće iz Labina: Čeda Perko, dipl. ing. Iz SŠ Mate Blažine, Labin (koordinator za karlovačke škole je Snježana Marković – Zoraja iz OŠ Dubovac)
Dogovor o smještaju u hotelske apartmane molimo obavite tijekom vožnje u autobusu, tako da se izbjegne dugo čekanje na recepciji hotela!
Kad stignete u Sveti Martin i smjestite stvari u sobe, OSTAVITE TAMO SVOJ POSTER! Posteri će biti izloženi u zgradi hotelskog restorana. Posteri moraju biti orijentirani vertikalno te moraju imati letvicu i konop kako bi se mogli objesiti.
Registracija sudionika!
Kod registracije sudionika OBAVEZNO PROVJERITE JE LI VAŠE IME TOČNO NAPISANO! Sada je vrijeme da se korigira pogreška (a ne nakon što su pohvalnice ili priznanja već ispisani)!!!!!!
Dolazak u školu domaćina II. Osnovna škola Čakovec!
Do škole ima cca 30 minuta vožnje, tako da treba krenuti na vrijeme kako bi se dovršile eventualne naknadne prijave, pripremile prezentacije virtualnih postera, predale prezentacije projekata.
Nakon otvaranja Smotre i natjecanja, škola domaćin priređuje domjenak, a potom slijedi razgledavanja virtualnih postera. Pozivamo sve sudionike da UNAPRIJED POGLEDAJU VIRTUALNE POSTERE (blogove ili web stranice). Na taj ćete način vrijeme razgledavanja postera moći iskoristiti za postavljanje pitanja autorima.  Popis škola koje imaju virtualne postere naći ćete na hrvatskim web stranicama programa GLOBE.
Predstavljanje školskih ekipa!
Jeste li poslali svoj slajd kolegi Miroslavu Kaniseku? Vašim ćete se slajdom predstaviti svim sudionicima smotre! Ujedno će se predstavljanje škola iskoristiti za izvlačenje startnih brojeva za orijentacijsko natjecanje.
Prezentacije projekata!
Prezentacije projekata održat će se u 4 usporedne sekcije. Raspored sekcija i sastav komisija također pogledajte na web stranicama. Molimo sve sudionike da prisustvuju prezentacijama projekata (i one koji ove godine nisu sami radili projekt), jer se radom na istraživačkim projektima ostvaruje puni smisao Programa GLOBE. Stoga iskoristimo priliku da učimo jedni od drugih!
Orijentacijsko natjecanje!
Ujutro se natječu ekipe osnovnih škola, a za to vrijeme srednjoškolci imaju organizirani rekreativni program. Popodne je obratno: natječu se ekipe srednjih škola, a osnovnoškolci imaju rekreativni program.
Svaka ekipa na natjecanju treba imati:
Kompas
Džepni kalkulator
Kemijsku olovku
Ako neki dio tog pribora nemate, unaprijed se javite kontroloru na startu.
Važno je također imati:
Čvrstu i pouzdanu obuću (koja se ne skliže)
Zaštitnu kremu ili spray protiv komaraca i krpelja te zaštitu od sunca!
Tijekom slobodnog vremena i za vrijeme trajanja rekreativnog dijela programa mentori moraju znati gdje su njihovi učenici i odgovorni su za njihovu sigurnost!
Srdačan pozdrav i veselimo se ponovnom susretu i druženju!
 
Državno povjerenstvo
 

natrag

 

   
Novosti GLOBE škole Priručnik za mjerenja GLOBE u nastavi Suradnja GLOBE škola - projekti Susreti GLOBE škola Linkovi Kontakti Arhiva

 

na početnu str.