IV. SUSRET HRVATSKIH GLOBE ŠKOLA
 Šibenik, 2001.

Organizatori susreta su: Ministarstvo prosvjete i športa i Gradski ured za obrazovanje i šport Grada Zagreba.
Suorganizatori su: Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja, Udruga tehničke kulture "Dr. Oton Kučera", Zagreb, "Društvo za unapređivanje odgoja i obrazovanja", Zagreb, INA-Naftaplin, Zagreb, "Čistoća", Zagreb.
Domaćin susreta je OŠ Petra Krešimira IV. Šibenik

Provedbu IV. susreta hrvatskih GLOBE škola pomogli su:
Hrvatska ratna mornarica, "Hrvatske Vode", Šibensko - kninska županija, Grad Šibenik, Međunarodni dječji festival - Šibenik, Nacionalni park "Krka", Turistička zajednica Šibenika

IV. susret hrvatskih GLOBE škola održan je u Šibeniku od 28. lipnja do 1. srpnja 2001. godine.

Fotografije sa susreta  (snimci: Pomorska škola Split, kamera Cannon Power Shot A50) : 1. dan     2.dan   3. dan   4dan.

Na susretima GLOBE škola  učenici i njihovi voditelji, prikazuju svoj rad u programu GLOBE i s njim vezane projekte, razmjenjuju iskustva,  stvaraju nova i obnavaljaju već sklopljena prijateljstva. Susret je nagrada i poticaj onima koji su uporno i vrijedno radili i time dali svoj doprinos stvaranju svjetske baze podataka o okolišu te jačanju suradničke mreže GLOBE škola u Hrvatskoj.
Tjekom orijentacijskog GLOBE natjecanja, tročlane učeničke ekipe nadmeću se u znanju i vještinama, potrebnim za provedbu programa GLOBE, a oni najbolji imaju priliku za svoju školu osvojiti nagradu, u vidu potrebne mjerne opreme.
Ove se godine susret GLOBE škola održava u sklopu Međunarodnog dječjeg festivala. Time Festival dobiva novi, ekološki sadržaj, a za hrvatski program GLOBE, to je još jedna mogućnost međunarodne promidžbe.
Pozivu na susret odazvali su se predstavnici 35 škola, koje aktivno ostvaruju program i mogu prikazati zanimljive i vrijedne rezultate svog rada.

 I program I sudionici I nagrade I