OŠ prof. Franje Viktora Šignjara, Virje
 
Naziv projekta:
"MALI GLOBE"
- tjedan integrirane nastave za niže razrede osnovne škole
 
Cilj (svrha):
Upoznati učenike 1. - 4. razreda sa GLOBE programom, i naučiti ih da ovladaju pojmovima termometar, kišomjer, GPS, naoblaka, te da pomoću njih mjere. Naučiti ih osnovne pojmove o računalu i internetu
 
Sudionici:
Sudionici  su učenici nižih razreda osnovne škole  od 1. - 4. razreda ( 8 razrednih odjela  - 203 učenika )
 
Suradnici, partneri:
Glavni suradnici su  bili učitelji razredne nastave i pedagoginja
 
Kratki opis projekta:
 
Predavanja i radionice su organizirane od ponedjeljka do četvrtka za pojedine kombinacije razreda u trajanju od dva školska sata. Prvi sat održana su predavanja u učionici, dok su drugi sat bile radionice u školskom parku. Učenici su se upoznali sa osnovnim GLOBE pojmovima: meteorološka kućica, termometar, mjerenja, naoblaka, oblaci, GPS, internet i slanje podataka. U petak organiziran je kviz te završna izlaganja po razredima u koja su bili uključeni svi učenici. U kvizu je svaki razred bio zastupljen sa pet učenika. Posebno su se vodili rezultati za I. i II. razred, a posebno za III. i IV. razred. Kako su predavanja imala teoretski  i praktični rad, tako je i kviz bio podijeljen u dva dijela. Nakon  kviza učenici su predstavili svoje posterske prezentacije i kratki program na temu tjedna (likovni, glazbeni, literarni i dr.). Završna aktivnost  ovog zanimljivog tjedna odvijala se u školskom parku gdje je svaki razred zasadio po jednu sadnicu vazdazelenog bilja.
 
Projekt osmislili i realizirali:
Duška Bogdanović, prof
Darko Herbai, dipl. inf.
 
Potrebni tehnički uvjeti za prezentaciju:
Za uspješnu prezentaciju porjekta potreban nam je VIDEO i TV. U slućaju da ga nema film je digitaliziran i snimljen kao VIDEO CD, te ga je moguće pogledati i pomoću računala + LCD.
natrag