HRVATSKA

 

ODRŽAN POČETNI I NAPREDNI TEČAJ ZA VODITELJE PROGRAMA GLOBE

 
 
U Obrovcu je od 13. do 16. rujna održan početni i napredni tečaj za nastavnike voditelje programa GLOBE. Srdačan i gostoljubiv domaćin bila je Srednja škola Obrovac.
Na početnom tečaju sudjelovalo je 14 nastavnika iz 13 škola, od čega je 6 novih škola. Na naprednom je tečaju sudjelovalo 27 nastavnika iz 21 škole.
Na programu početnog tečaja bila su uvodna izlaganja, upoznavanje protokola za vodu i biometriju te početni meteorološki protokoli, vježbanje unosa podataka i upoznavanje mogućnosti GLOBE servera.
Na naprednom je tečaju obrađeno područje mjerenja tla, daljinsko istraživanje i napredni meteorološki protokoli. Bilo je govora o korištenju podataka za izradu istraživačkih radova, o primjeni temeljnih znanstvenih načela u izradi GLOBE projekata te o načelima uspješne prezentacije.
Predavači i voditelji radionica bili su dr. sc. Vladimir Kušan, dr. sc. Renata Matoničkin-Kepčija, mr.sc. Janja Milković, Josip Horovski, dipl. ing., Lidija Preglej, prof., Dubravka Janeković, prof., Vinko Vučić i mr.sc. Diana Garašić.
Najatraktivniji dio skupa bila je stručna ekskurzija u kanjon Zrmanje, gdje su polaznici i predavači sudjelovali na raftingu. Osim opažanja pokrova i neposrednog iskustva vode, ovaj je pothvat zasigurno pridonio jačanju i homogeniziranju GLOBE timova.
 
   
Novosti GLOBE škole Priručnik za mjerenja GLOBE u nastavi Suradnja GLOBE škola - projekti Susreti GLOBE škola Linkovi Kontakti Arhiva

 

natrag