PROGRAM GLOBE - ODRŽAN POČETNI TEČAJ

 

 

 

U Labinu je od 1. do 3. rujna održan početni tečaj za voditelje programa GLOBE. Na tečaju je sudjelovalo 29 nastavnika iz 20 škola, od čega je bilo 15 osnovnih i 5 srednjih. Većina je nastavnika bila iz već uključenih škola, a sudjelovali su i predstavnici iz 7 novih škola.

Sadržaj tečaja obuhvatio je istraživanja vode, osnovna meteorološka mjerenja te biometrijska mjerenja i uvod u istraživanje pokrova. Osim predstavljanja i vježbanja konkretnih postupaka mjerenja i korištenja mjerne opreme, bilo je riječi o primjeni istraživačkog pristupa te suvremenim oblicima i metodama rada u učenju o okolišu. Predavači i voditelji radionica bili su mr.sc. Janja Milković, mr.sc. Renata Matoničkin Kepčija, dr.sc. Vladimir Kušan, mr.sc. Diana Garašić, Vinko Vučić, Mira Hrvatin, dipl.ing. i Čeda Perko, dipl. ing.

Domaćin je bila Srednja škola Mate Blažine, Labin, koja ima višegodišnje iskustvo i značajne uspjehe u provedbi tog programa pa je slijedom toga odabrana za sjedište regionalnog GLOBE centra za zapadni dio Hrvatske.

 

     

 

 

 

na početnu stranicu    arhiva