29.06.2003.


ZAPOČELA SVIJETSKA UČENIČKA GLOBE KONFERENCIJA - GLE ŠIBENIK 2003


Više stotina učenika, učitelja i  znanstvenika iz svih dijelova svijeta okupili su se na svijetskoj učeničkoj GLOBE konferenciji (GLE) u Šibeniku.  Konferencija je započela danas otvaranjem na kojem su govorili ministar prosvjete I sporta RH dr VladimirStrugar, a uspješan rad na konferenciji zaželio je gradonačelnik Šibenika Milan Arnautović. Tema konferencije je «lokalna otkrića, globalna razumijevanja». Učenici će ovog tjedna predstaviti svoje projekte, a provesti će i istraživanja i mjerenja na terenu u Nacionalnom parku Krka i na otoku Obonjanu.

ministar
kamerun
japan

GLE će pružiti učenicima priliku da se okušaju u mjerenjima i istraživanjima u novom okruženju ali isto tako i da uče jedni od drugih i naravno od GLOBE znanstvenika.
Na konferenciji sudjeluje otpeilike 400 učenika i učitelja iz 23 zemalja. Zemlje sudionici su: Argentina, Bahrein, Kamerun, Hrvatska, Cipar, Češka Republika, Egipat, Estonija, Finska, Njemačka, Mađarska, Island, Japan, Libanon, Norveška, Poljska, Porto Rico, Katar, Španjolska, Švicarska, Tajland, Velika Britanija i USA.
 Sponzori GLE 2003 suMinistarstvo prosvjete i sporta Republike Hrvatske i SAD. U organizaciju ovog susreta uključeni su i Ministarstvo zaštite okoliša I prostornog uređenja, Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo obrane, Ministarstvo unutarnjih poslova, Šibensko-kninska županija, grad Šibenik, grad Zagreb i Nacionalni Park Krka.
       
natrag